top of page

szép jó napot kívánok!

A NEVEM GUNAGRIHA,

FOGORVOS VAGYOK

 Gunagriha Dental

AZ ŐSZINTE FOGÁSZAT

Szeretettel üdvözöllek! Kezdő fogorvos vagyok, még soha nem dolgoztam eddig... Magyarországon :) Azelőttről van egy kis tapasztalatom, 1972 óta vagyok önállóan fogorvos. Ebből 38 évet Ausztriában praktizáltam, nagyrészt Bécsi rendelőmben. Aztán nemrég abbahagytam, és nyugdíjba mentem. Igen ám, de én azt a szakmát nem szeretem és ezért visszatértem az eredeti szakmámhoz. Így lett hát, hogy megnyitott az új rendelő itt Magyarországon.

 

A fogászati rendelő neve azért lett transcen Dental Gunagriha, mert a transzcendetális szó azt jelenti, hogy valami a szokványoson kívüli. Az érzékszerveinken kívüli világ. Tehát nem csak azért választottam ezt a nevet, mert szerepel benne a dental szó. Szeretnék egy másfajta fogászatot, egy olyat, ami nem csak a technikát adja, hanem szívvel ad, és a szívből ad.  Ezért is szeretek tegeződni, mert így tudunk eljutni oda, hogy megszeresd a fogorvosodat. Ugye, ha valakit tegezel, már sokkal közelebb érzed magad hozzá. Szívesebben fogadod őt és egymást. 

Discovery Bliss
About Us
Anchor 1

Video Channel Name

Video Channel Name

Video Channel Name
Search video...
Video Title

Video Title

00:23
Play Video
Video Title

Video Title

00:32
Play Video
Video Title

Video Title

00:29
Play Video
Anchor 2

Szolgáltatások

IMPLANTÁTUM

 

Az implantátum egy segédeszköz, amivel a fog gyökeret tudjuk pótolni. Ez többnyire egy titán csavar, amelyet az állcsontba helyezünk be és gyógyulás után egy koronát teszünk rá. Így készül el egy implantátum.

ARCÜREG EMELÉS

 

Amikor a felső állcsontban a fogak elvesztésével lesorvadt nagyon a csont, akkor az arcüreg irányába is tudunk csontot felépíteni. Az üreg nyálkahártyáját megemeljük és csontpótló anyagot teszünk alá, amibe kb. 6 hónap alatt bele tud nőni a csont. 

FOGELTÁVOLÍTÁS

 

Ha már menni kell szegény fognak, akkor úgy kell azt kiviteleznünk, hogy a környező szövetekben főleg a csontban ne tegyünk kárt. Ezért gyakran jobb megelőzni a fog betörését és szétválasztani a nagyon erős gyökereket. Utána akkor kevesebb a fájdalom.

BÖLCSESSÉGFOG ELTÁVOLÍTÁS

 

A bölcsességfog eltávolítása napjainkban már egy szükségszerű dolog, ugyanis a mai állkapocs kisebb, mint őseinké és ezáltal nincs elegendő hely a fogaknak. A bölcsességfog sok esetben igényel körültekintő bánásmódot.

FÉMKERÁMIA

 

A fogpótlás során koronát kap a fog, ami lehet fém vázon és arra kerül rá a kerámia. Fontos, hogy ne legyen feszültség a kettő között, mert a kerámia letörik, elmozdulhat. Ez a klasszikus megoldás. 

CIRKON KORONA

 

A fémkerámia abban különbözik, hogy mélységében nem adja vissza a fog természetes hatását, színét. Ezért, ha egymás mellé teszed őket, a teljes kerámia, cirkon korona egy sokkal természetesebb fog benyomását kelti.

GYÖKÉRKEZELÉS

 

A gyökérkezelés célja a beteg fogbélt töméssel helyettesíteni, a sikere pedig attól függ, hogy mennyire tiszta a gyökércsatorna és a tömés a gyökércsúcsig ér vagy sem. A régi kézi kezelés erre nem megfelelő és az eredménye többnyire gennyzacskó. 

FIX FOGPÓTLÁS

 

Mint a neve is mondja rögzített pótlásról van szó. A pótolt fogakat vagy meglévő saját fogak vagy pedig mű gyökerek (implantátum) tartják. A pótlások készülhetnek fém és kerámia vagy pedig tiszta kerámiából.

KIVEHETŐ FOGPÓTLÁS

 

Ez lehet részleges vagy teljes. A részleges kivehetőt a maradék fogak tartják. Koronával és csúsztatóval lehet alaposan rögzíteni. Ugyanakkor implantátummal is rögzíthetjük a kivehető fogpótlást. 

DENTÁL HIGIÉNIA

 

A szájhigiénia egy professzionális fog és fogtasak tisztítást jelent, amelyet többnyire ultrahanggal végeznek. Ezt minden 6-9 hónapban el kellene végeztetnünk. Külön kiképzésben részesült asszisztensek végzik.

Our Services

Árak

Konzultáció,kezelési terv/ Kezelés=Visszatérítés

7.000 Ft

Digitális kis röntgenfelvétel

3.000 Ft

Digitális panoráma röntgenfelvétel

7.000 Ft

Kontroll/Kezelés után

ingyenes

3D Rö CT

15.000 Ft

Utókezelés/Idegen kezeléskor

1.000 Ft

Otthoni fogfehérítés

40.000 Ft

Rendelői fogfehérítés

60.000 Ft

Fogfehérítés csomag

70.000 Ft

Belső fogfehérítés (gyökérkezelt fogaknál)

14.900 Ft

Ideiglenes tömés

5.000 Ft

Inlay/onlay

49.000 Ft

Préskerámia inlay/onlay (E-max)

49.000 Ft

Arany inlay/onlay

49.000 Ft

Fognyaki érzékenység kezelése foganként

2.500 Ft

Esztétikus tömés 1/Porcellán

12.900 Ft

Esztétikus tömés 2 /Porcellán

15.800 Ft

Esztétikus tömés 3 /Porcellán

22.300 Ft

Trepanálás/Fogbél megnyitása

2.000 Ft

Gyógyszeres gyökérkezelés

9.000 Ft

Gyökértömés1/Digitális-gépi

19.000 Ft

Gyökértömés 2 /Digitalis-gépi

35.000 Ft

Gyökértömés 3 /Digitális-gépi

39.000 Ft

Korona alatti tömés

12.000 Ft

Gyökértömés eltávolítás/gyökér

10.000 Ft

Barázdazárás

4.500 Ft

Gyökércsúcs rezekció

24.500 Ft

Disszekció

9.000 Ft